Clock icon Bolnica Rovinj
Radno vrijeme: ponedjeljak - petak: 7:00 - 15:00 sati
prijemni@bolnica-rovinj.hr+385 (0)52 537 124
Datum objave: 8. travnja, 2024.

Suvremena medicina uz prirodne resurse: Specijalna bolnica Martin Horvat i prednost korištenja dizalica topline u Rovinju

Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat" smještena je u prekrasnom gradu Rovinju, na obali Jadranskog mora, u sjevernoj Hrvatskoj. Rovinj je poznat po svojoj bogatoj povijesti, šarmantnoj staroj gradskoj jezgri, slikovitim ulicama, te prekrasnim plažama i kristalno čistom moru.

Specijalna bolnica "Martin Horvat" ima dugogodišnju tradiciju u pružanju visokokvalitetne medicinske skrbi, posebno u području ortopedije i rehabilitacije. Opremljena je suvremenom tehnologijom i stručnim osobljem koje pruža različite medicinske usluge i terapije pacijentima koji se suočavaju s ortopedskim problemima i potrebom za rehabilitacijom nakon ozljeda ili operacija.

Rovinj kao destinacija ima mnogo toga za ponuditi posjetiteljima tijekom njihovog boravka u bolnici. Osim prekrasnih plaža, posjetitelji mogu istraživati ​​bogatu povijest grada posjećujući povijesne znamenitosti poput crkve sv. Eufemije, gradske kule, starih ulica i trgova. Također, Rovinj je poznat po izvrsnoj gastronomiji, s mnogim restoranima koji nude ukusnu morsku hranu i lokalne specijalitete.

Za pacijente koji borave u Specijalnoj bolnici "Martin Horvat", Rovinj pruža ugodno okruženje za oporavak. More, svježi zrak i opuštajuća atmosfera mogu doprinijeti bržem oporavku i općem osjećaju blagostanja. Također, blizina prirodnih ljepota poput Nacionalnog parka Brijuni ili Limskog kanala omogućuje pacijentima mogućnost za rekreativne aktivnosti i relaksaciju tijekom svog boravka.

Osim toga, lokacija Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat" u Rovinju također pruža idealne uvjete za postavljanje sustava dizalica topline iz nekoliko razloga:

Klima: Rovinj se nalazi na obali Jadranskog mora i ima blagu mediteransku klimu s toplim ljetima i blagim zimama. Ova klima čini sustav dizalica topline učinkovitim, jer omogućuje optimalno iskorištavanje energije iz okoline za grijanje i hlađenje prostora bolnice.

Prisutnost mora: Blizina Jadranskog mora omogućuje korištenje vode kao izvora topline ili hladnoće za dizalice topline. More ima relativno konstantnu temperaturu tijekom godine, što osigurava stabilan izvor energije za sustav.

Očuvanje okoliša: Korištenje dizalica topline umjesto tradicionalnih sustava grijanja na fosilna goriva doprinosi očuvanju okoliša. Rovinj, kao turističko odredište, posebno je osjetljiv na očuvanje prirodne ljepote okoline, pa primjena ekološki prihvatljivih tehnologija poput dizalica topline ima dodatnu važnost.

Potencijalni energetski učinci: Primjena dizalica topline može rezultirati smanjenjem potrošnje energije i troškova za grijanje i hlađenje bolničkih prostora. To može biti posebno važno za institucije poput bolnica koje zahtijevaju kontinuiranu potrošnju energije, a istovremeno su osjetljive na proračunske ograničenja.

Uz sve ove prednosti, postavljanje sustava dizalica topline u Specijalnoj bolnici "Martin Horvat" u Rovinju ne samo da može poboljšati energetsku učinkovitost zgrade, već i doprinijeti održivijem i ekološki prihvatljivijem pristupu grijanju i hlađenju, što može biti korisno za pacijente, osoblje i okoliš.

Doktor ikona

Kontaktirajte nas!

Saznajte detalje o uslugama i smještaju
KONTAKT
Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat" Rovinj-Rovigno
Luigi Monti 2 52210 Rovinj, Hrvatska
 
Zagrebačka banka d.d.
SWIFT CODE:ZABAHR2X
IBAN: HR6023600001101240969
OIB: 06628576557
Clock icon Bolnica Rovinj
Radno vrijeme: ponedjeljak - petak: 7:00 - 15:00 sati


ravnateljstvo@bolnica-rovinj.hr
+385 91 633 3014

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram