Clock icon Bolnica Rovinj
Radno vrijeme: ponedjeljak - petak: 7:00 - 15:00 sati
prijemni@bolnica-rovinj.hr+385 (0)52 537 124
Datum objave: 17. ožujka, 2023.

Povodom međunarodnog tjedna mozga (Brain Awareness Week 2023) naši su liječnici održali nekoliko predavanja

U sklopu programa obilježavanja tjedna mozga u Srednjoj školi Zvane Črnje Rovinj naš je neurolog doc.dr.sc.Matija Sošić, dr.med. održao predavanje za srednjoškolce na temu povećanja svjesnosti o važnosti funkcije mozga, prepoznavanja smanjene funkcije mozga kod najčešćih neuroloških bolesti, njihovoj prevenciji, te dijagnostici i liječenju. Tom prilikom predstavljene su i neurološke usluge koje naši sugrađani ali i svi žitelji Istre mogu dobiti u Ustanovi, a uključuju liječenje neuroloških bolesti a posebno bolnih stanja, prevenciju moždanog udara u sklopu neurosonološkog pregleda karotidnih arterija i neurofiziološku evaluaciju perifernog živčanog sustava odnosno EMNG.

U Medicinskoj školi Pula naš fizijatar Darko Kraguljac, dr.med održao je predavanje za učenike srednje medicinske škole i njihove profesore na temu Re(habilitacija) neuroloških bolesnika. Tijekom izlaganja ukazao je na važnost liječenja neuroloških bolesnika i problema s kojim se oni suočavaju s obzirom na invaliditet koji nastaje kao posljedica oštećenja mozga u trudnoći, porodu i neposredno nakon poroda, te posljedica invaliditeta nastalih tijekom traume mozga ili moždanog udara. Prikazao je suvremene načine liječenja koji se provode u našoj ustanovi multidisciplinarnim pristupom (neurorazvojna terapija, radna terapija, hidrogimnastika, primjena antispastičnih lijekova kao što su botulinski toxin tip A, logoterapija, senzorička integracija, tretman od strane psihologa) kao i važnost terapijskih pristupa koji se zasad ne provode u našoj Ustanovi, poput hipoterapije i neurorehabilitacije robotikom.

Doktor ikona

Kontaktirajte nas!

Saznajte detalje o uslugama i smještaju
KONTAKT
Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat" Rovinj-Rovigno
Luigi Monti 2 52210 Rovinj, Hrvatska
 
Zagrebačka banka d.d.
SWIFT CODE:ZABAHR2X
IBAN: HR6023600001101240969
OIB: 06628576557
clock icon
Radno vrijeme: ponedjeljak - petak: 7:00 - 15:00 sati


ravnateljstvo@bolnica-rovinj.hr
+385 (0)52 811 011

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram