Clock icon Bolnica Rovinj
Radno vrijeme: ponedjeljak - petak: 7:00 - 15:00 sati
prijemni@bolnica-rovinj.hr+385 (0)52 537 124
Datum objave: 27. ožujka, 2023.

Novi vizualni identitet i rebranding Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat" Rovinj-Rovigno

Novi službeni logotip Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat" Rovinj-Rovigno

Uspješan spoj tradicije i transformacije u moderni zdravstveni centar

Malo koja bolnica u Hrvatskoj može se pohvaliti ovako bogatom poviješću ali i prekrasnim pogledom i okruženjem. Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat” Rovinj-Rovigno zbog blagotvorne mediteranske klime i pozicije na poluotoku Sv. Pelagija, od svog osnutka 1888. godine bila je atraktivno morsko lječilište, a budući da je privlačila ne samo pacijente već i posjetitelje, upravo njenim otvorenjem obilježen je početak rovinjskog turizma (danas šampiona hrvatskog turizma).

Certificirana je ustanova za klimatoterapiju i hidroterapiju s jedinstvenom medicinsko-terapeutskom plažom koja omogućava provođenje terapije kao i ulazak i izlazak u more svim osobama s invaliditetom. Šetnica uz more i park-šumu s pogledom na grad Rovinj uz terapeutski park i poligon za vježbanje na otvorenom, bazenski kompleks sa sportskim bazenom namijenjen sportašima i rekreativcima i terapijski bazen uz hidroterapiju i fizikalnu terapiju, te u potpunosti prilagođeni objekti,  plaža i okoliš čime je osigurana pristupačnost osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću – jedinstvena su prednost ove Ustanove.

Osobitost je oslikana činjenicom da je carska kruna ugrađena u izvorni projekt parkovne arhitekture Specijalne bolnice „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno, te od tuda i inspiracija za kreiranjem novog loga i vizualnog identiteta Bolnice, ujedno poštujući bogatu povijest i arhitekturu koju su dobili u naslijeđe.

Simbolika novog vizuala veže se na korijene osnutka Bolnice, kao i njenu jedinstvenu prednost - sadrži krunu kao simbol povijesno plemenitaške bolnice, oblik Istre, vjetar i val kao simbol certificirane ustanove za klimatoterapiju i hidroterapiju, oblik terapijske plaže jedinstvene u Europi, a dodatno na to simbolikom boja povezuje sa zdravljem, integritetom, kvalitetom i čistoćom.

- Bitna činjenica  koju ne smijemo zanemariti jest da je Specijalna bolnica „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno zapravo začetnik turizma u danas nagrađivanom gradu - šampionu turizma Republike Hrvatske, gradu Rovinj-Rovigno. Ista je  privlačila pacijente i posjetitelje od samog otvorenja Bolnice 1888. godine kada se smatra sam početak rovinjskoga turizma, isprva lječilišnoga značaja, jer do 1912. godine Rovinj nije imao drugih smještajnih kapaciteta. Sama integracija carske krune u izvornom projektu parkovne arhitekture Specijalne bolnice „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno potvrđuje da imamo čast raditi i djelovati u carskoj bolnici. Sada kada zajedno s gradom u kojem živimo punim zamahom gradimo i promišljamo našu budućnost, mislim da je pravo vrijeme za uvođenje novog vizualnog identiteta koji će nas podsjetiti tko smo i koliki je doseg naše povijesti. Bitno je zamišljati budućnost, nadovezujući se na prošlost  - kaže Ravnatelj doc.dr.sc. Marinko Rade, mr.sc.orth.med., MBA.

Tim Specijalne bolnice „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno osiguranjem pristupačnosti usluge svim gostima i pacijentima radi kontinuirano na poboljšanju kvalitete zdravstvene skrbi koju pružaju pacijentima kao i kvaliteti života u svakom njihovom danu, a nadopunjuje se jačanjem zdravstvene zaštite pacijenata koji dolaze iz cijele Republike Hrvatske, te zdravstvenog turizma kako u samom Rovinju, tako i cjelokupne Istre, posebice s fokusom na pristupačni (DEI - Diversity, Equity, Inclusion) turizam.

Od 2014. godine Bolnica kontinuirano ulaže u infrastrukturu, ekipiranost i razvoj novih djelatnosti. Misao vodilja cijelog Tima ove Bolnice jest: usluga dostupna i pristupačna svima.

Tako, od izvornih djelatnosti koje su do 2014. godine obuhvaćale samo fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, ortopediju i traumatologiju te fizikalnu terapiju, usluge su danas dodatno proširene u području neurologije, pedijatrije, neuropedijatrije, opće interne medicine, anesteziologije, reanimatologije te intenzivne medicine s liječenjem boli, kliničke psihologije, logopedije, kliničke radiologije, stručne i znanstvene djelatnosti te zdravstvenog turizma gdje je dodatno uloženo u renoviranje i otvorenje objekta hotelskog smještaja s 4 zvjezdice.

Sukladno tome, danas Bolnica provodi fizikalne terapije i rehabilitacije prije i poslije operativnih zahvata na lokomotornom sustavu, rehabilitacije nakon amputacije, reumatološke rehabilitacije, spinalne rehabilitacije, kraniocerebralne rehabilitacije te sve ostale rehabilitacije koje se provode fizikalnom medicinom i terapijom, rehabilitacije za neurološku problematiku nakon moždanog udara, rehabilitacije za neurološka oboljenja, multiplosklerozu, mišićnu distrofiju, cerebralnu paralizu, amiotrofičnu lateralnu sklerozu te praćenje, habilitacija i rehabilitacija djece s neurorizikom. Sve ove inicijative i napori doprinose rastu, razvoju i uspjehu Specijalne bolnice „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno, koja se među ostalim svrstava u predvodnike uključivog turizma u Hrvatskoj.

Doktor ikona

Kontaktirajte nas!

Saznajte detalje o uslugama i smještaju
KONTAKT
Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat" Rovinj-Rovigno
Luigi Monti 2 52210 Rovinj, Hrvatska
 
Zagrebačka banka d.d.
SWIFT CODE:ZABAHR2X
IBAN: HR6023600001101240969
OIB: 06628576557
Clock icon Bolnica Rovinj
Radno vrijeme: ponedjeljak - petak: 7:00 - 15:00 sati


ravnateljstvo@bolnica-rovinj.hr
+385 91 633 3014

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram