Clock icon Bolnica Rovinj
Radno vrijeme: ponedjeljak - petak: 7:00 - 15:00 sati
prijemni@bolnica-rovinj.hr+385 (0)52 537 124
Datum objave: 28. ožujka, 2022.

PBZ Grupa donirala suvremeni EEG uređaj Bolnici Rovinj

PBZ Grupa donirala suvremeni EEG uređaj Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat" Rovinj – Rovigno

Rovinj, ožujka 2022. – U sklopu svog projekta „Činim dobro svaki dan“ PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, nastavlja pomagati djeci i mladima diljem Hrvatske, što potvrđuje i njezina najnovija donacija Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj – Rovigno. Donaciju u iznosu od 225.131 kunu uručili su Mladenka Dubravac, glavna koordinatorica odnosa s javnošću PBZ Carda i Vladimir Potočki, direktor, Centar za poslovanje malim i srednjim poduzećima PBZ-a.

Zahvaljujući ovoj donaciji, Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj – Rovigno nabavila je suvremeni EEG uređaj koji će omogućiti ranu intervenciju te općenito kvalitetniju zdravstvenu skrb djece s neurorizičnim teškoćama s područja Rovinja i ostalih dijelova Istarske županije.

"Kao neurologu iznimno mi je drago što je naša Bolnica prepoznata kao potencijal u koji vrijedi ulagati i što postoji ovako važan projekt od kojeg će najviše koristi imati naši pacijenti. Donacija novog video EEG-a značajno podiže kvalitetu dijagnostike i liječenja neuroloških pacijenata u Rovinjskoj bolnici. Potreba za suvremenim video EEG-om ne proizlazi samo iz osnovne procjene širokog spektra neuroloških simptoma u odrasloj populaciji, nego i zbog nastavka praćenja pacijenata iz programa rane intervencije dalje u njihovoj odrasloj dobi", ističe dr.sc. Matija Sošić, dr.med. spec.neur.


"Elektroencefalografija (EEG) je pretraga koja se najčešće koristi u pedijatrijskoj neurologiji. Ona je bezopasna, bezbolna, neinvazivna, jeftina i jednostavna, a pružna vrijedne informacije o električnoj aktivnosti mozga. Koristi se najviše u postavljanju dijagnoze epilepsije, a nezaobilazna je pretraga i pri obradi glavobolje, vrtoglavice, stanja nakon ozljede mozga, poremećaja spavanja, pamćenja, učenja. Kao što je ranije kolega Sošić spomenuo, u našoj Bolnici razvijamo Centar za ranu intervenciju u djece s neurorizikom i teškoćama u razvoju, a ova hvalevrijedna donacija EEG uređaja upotpunit će ponudu naših usluga, povećati kvalitetu našeg rada te omogućiti roditeljima i djeci da na jednom mjestu i u kratkom vremenskom roku dobiju kompletniju informaciju o teškoćama s kojom su nam se javili.", ističe dr.sc. Mladen Jašić, dr.med., spec.pedijatar, subspec. neonatologije.

"Iznimna mi je čast kao ravnatelju Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj- Rovigno što je naša Ustanova bila dio navedenog Projekta. Želim istaknuti da je Centar za ranu intervenciju u djece s neurorizikom i teškoćama u razvoju započeo s radom u srpnju 2020. godine te je do kraja prosinca iste godine učinjeno 220 dijagnostičko/terapijskih postupaka. Tijekom 2021. godine registriran je 901 postupak što predstavlja porast od 309 %, a već u prvim mjesecima 2022. godine bilježimo i daljnji rast postupaka. Napominjem da je ova usluga po prvi put i službeno uvedena u sklopu usluga naše Bolnice i kao takva egzistira u punom sastavu kao jedinstvena na području Istarske županije", ističe ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno, doc.dr.sc. Marinko Rade, mr.sc.orth.med., MBA.

Donacija Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat" Rovinj – Rovigno dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ Grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji Grupa provodi već četrnaest godina za redom pod nazivom "Činim dobro svaki dan". Sredstvima izdvojenim za taj projekt Grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih: "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravstva i "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te odgovara na aktualne potrebe društva, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Grupa je do sada prikupila više od 27 milijuna kuna te ukupno realizirala 60 donacija, uključujući pedijatrijske odjele i dječje bolnice te domove socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Doktor ikona

Kontaktirajte nas!

Saznajte detalje o uslugama i smještaju
KONTAKT
Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat" Rovinj-Rovigno
Luigi Monti 2 52210 Rovinj, Hrvatska
 
Zagrebačka banka d.d.
SWIFT CODE:ZABAHR2X
IBAN: HR6023600001101240969
OIB: 06628576557
Clock icon Bolnica Rovinj
Radno vrijeme: ponedjeljak - petak: 7:00 - 15:00 sati


ravnateljstvo@bolnica-rovinj.hr
+385 91 633 3014

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram