Clock icon Bolnica Rovinj
Radno vrijeme: ponedjeljak - petak: 7:00 - 15:00 sati
prijemni@bolnica-rovinj.hr+385 (0)52 537 124
Datum objave: 20. svibnja, 2022.

Potpisano Pismo namjere o ostvarivanju suradnje na realizaciji Projekta rekonstrukcije i opremanja  Odjela za dječju rehabilitaciju u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno

„Zamišljati budućnost, nadovezujući se na prošlost“, poručio je doc.dr.sc.Marinko Rade

 

U Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno u petak, 20. svibnja 2022. godine, održano je svečano potpisivanje Pisma namjere o ostvarivanju suradnje na realizaciji Projekta rekonstrukcije i opremanja  njenog Odjela za dječju rehabilitaciju.

 

Povezani jedinstvenim zajedničkim interesom i namjerom suradnje u realizaciji Projekta, župan Istarske županije, kao i svi gradonačelnici, gradonačelnica, te načelnici/e istarskih gradova i općina, preuzimaju obvezu da će u razdoblju od 2022. do 2034. godine sufinancirati kreditne obveze za rekonstrukciju Odjela dječje rehabilitacije.

 

Ovaj događaj od povijesnog je značaja za sve građane Istarske županije, kao i samu Specijalnu bolnicu Rovinj-Rovigno, jer se po potpisanom Pismu namjere svih dionika može krenuti s realizacijom zajedničkog Projekta, a to je osiguranje adekvatnih uvjeta pružanja zdravstvene zaštite najmlađim pacijentima.

 

„U periodu od 2019 . do 2021. uloženo je ukupno 20 milijuna kuna u adaptaciju bolničkih zgrada, Specijalna bolnica Rovinj-Rovigno proširila je svoj djelokrug rada na neurologiju, pedijatriju, dječju ortopediju, dječju rehabilitaciju, kliničku psihologiju, logopediju, edukacijsku rehabilitaciju, anesteziologiju i medicinu boli, telemedicinu, znanstvenu i stručnu djelatnost, zdravstveni turizam te tako značajno povećala broj ambulanti i spektar usluga“, istaknuo je ravnatelj Marinko Rade.

 

Ravnatelj je ovom svečanom prigodom nazočnim uzvanicima i djelatnicima s ponosom predstavio razvoj Bolnice u prezentaciji naziva „Zamišljati budućnost, nadovezujući se na prošlost“, naglasivši kako ova bolnička institucija ima 134 godine neprekinute ostavštine, koja nadahnjuje i obvezuje na daljnji razvoj i napredak. Institucija koju moramo čuvati.

 

Skrbeći o našoj djeci, osiguravamo budućnost. Po prvi puta apsolutno svi dionici javnog života Istarske županije stavili su sa strane moguće razlike te se složili oko jednog projekta koji ima veći značaj od nas samih. To je poruka o odvažnosti, odgovornosti i dalekovidnosti. Izgradnjom ovih odjela mi zapravo stvaramo maksimalnu vrijednost za djecu, a samim time investiramo u demografiju, u našu budućnost“, poručio je ravnatelj Marinko Rade.

 

Prisutnima se obratio i istarski župan Boris Miletić, od kojeg je i krenula inicijativa, iznesena na koordinaciji s gradonačelnicima, odnosno načelnicima, o zajedničkom sufinanciranju adaptacije i opremanja dječjeg Odjela. Župan se tom prilikom još jednom zahvalio svim istarskim načelnicima i gradonačelnicima.

 

"Ključan je lider kolektiva, a za ravnatelja rovinjske Bolnice mogu reći da je doista pravi borac, kako za svoje djelatnike i ustanovu, tako i za nadogradnju svega. Siguran sam da dr. Marinko Rade danas može birati kontinent i ustanovu gdje može dobiti puno bolje plaćeni posao, no on voli svoj grad, svoje zaposlenike i svoju ustanovu. Stoga, on će ostati u svom gradu dok god ima podršku zajednice i dok god vidi da svojim znanjem može pridonijeti razvoju sustava jer on sve ovo sigurno ne radi samo zbog plaće, već zbog zajednice. Zajednički možemo zaista postići puno više nego što to možemo učiniti pojedinačno. Potrebe naših najmlađih pacijenata pokrivaju čitavu županiju i kada su takve potrebe u pitanju, administrativne granice ne postoje i zato je potrebno ovo zajedništvo", poručio je župan Boris Miletić.

 

Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga prisjetio se godina prije dolaska ravnatelja Marinka Radea kazavši kako su mnogi posjećivali bolnicu u namjeri da će je kupiti, no otpor i borba protiv ovakvih namjera, pokazali su se ispravnim.

 

''Ovaj centar ne da će samo doprinijeti kvaliteti života svim stanovnicima Istre, već i olakšati liječenje djeci, ali i roditeljima smanjiti troškove putovanja i smještaja u pronalasku opcija liječenja, te samim time doprinijeti kvaliteti života cijele obitelji“, rekao je rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga.

 

U ime svih načelnika, načelnik općine Kanfanar Sandro Jurman se zahvalio i čestitao svima na ovom projektu kazavši kako su svi zajedno još jednom pokazali da postoje stvari puno važnije od same politike.

 

U Rovinju je poslana vrlo snažna poruka zajedništva kada je riječ o ovakvim projektima, kojim su, jednoglasnom podrškom predstavnici vlasti kako općina i gradova tako i same Županije, pokazali da su ovakve značajne prigode iznad svake politike, čime je upravo Istra ponovo dokazala da je po mnogo čemu, korak ispred.

Doktor ikona

Kontaktirajte nas!

Saznajte detalje o uslugama i smještaju
KONTAKT
Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat" Rovinj-Rovigno
Luigi Monti 2 52210 Rovinj, Hrvatska
 
Zagrebačka banka d.d.
SWIFT CODE:ZABAHR2X
IBAN: HR6023600001101240969
OIB: 06628576557
Clock icon Bolnica Rovinj
Radno vrijeme: ponedjeljak - petak: 7:00 - 15:00 sati


ravnateljstvo@bolnica-rovinj.hr
+385 91 633 3014

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram