Clock icon Bolnica Rovinj
Radno vrijeme: ponedjeljak - petak: 7:00 - 15:00 sati
prijemni@bolnica-rovinj.hr+385 (0)52 537 124

izv. prof. dr. sc. Hari Jurdana

dr. med., specijalist ortopedije, uži specijalist traumatologije lokomotornog sustava

Izv. prof. dr. sc. Hari Jurdana, dr. med. 1987. godine završava Medicinski fakultet u Rijeci. Specijalistički ispit iz ortopedije položio je na Klinici za ortopediju Medicinskog fakulteta u Zagrebu 1997. godine. Magistrirao je 2006. godine, a potom i doktorirao 2011. godine na Medicinskom fakultetu u Rijeci. Od 1990. zaposlen je kao liječnik u Talasoterapiji Opatija, dvije godine nakon toga zapošljava se kao liječnik na specijalizaciji iz ortopedije na Klinici za ortopediju Lovran, a potom i kao liječnik specijalist ortoped. Od 2008. asistent je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci na Katedri za ortopediju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, a od 2011. viši asistent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci na Katedri za ortopediju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Od 2013. godine naslovni je docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci na Katedri za ortopediju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. 2014. godine dobiva priznanje statusa specijalista uže specijalnosti iz traumatologije lokomotornog sustava. Od 2017. godine do 2020. docent je na katedri za kliničke medicinske znanosti II Fakulteta zdrastvenih studija Sveučilišta u Rijeci, u nastavnoj bazi Klinike za ortopediju Lovran.

Godine 2014. izabran je u zvanje višeg znanstvenog suradnika za znanstveno područje biomedicine i zdravstveno-područje kliničke medicinske znanosti. U svom profesionalnom radu usavršavao se u inozemstvu, ali i na tečajevima trajnog usavršavanja priznatih od strane Hrvatske liječničke komore. Znanstveno i stručno se usavršavao na svjetski poznatim klinikama. Potrebno je istaknuti boravak u Nizozemskom ortopedskom društvu Nizozemska, Amsterdam, u programu edukacije europskih ortopeda, U Austriji, u Osterrechische Arztegesellschaft fur Manuelle Medizin, educira se i osposobljava za primjenu manualne medicine i konzervativne ortopedije. Pohađao je tečaj mišićno-koštane onkologije na Rizzoli ortopedskom institutu Sveučilišta u Bologni. Usavršio je ortopedsku tehniku ​​osteosinteze u Davosu u Švicarskoj, a u Njemačkoj, Hamburg-Norderstedt, specijalizirao je računalno potpomognutu kirurgiju. 

Također je priznati stalni sudski vještak traumatologije i ortopedije Hrvatske liječničke komore. Aktivno sudjeluje u nastavnoj i znanstvenoj djelatnosti na Zavodu za ortopediju i fizikalnu medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Član je nekoliko uglednih znanstvenih i stručnih udruga: Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog ortopedskog društva, Hrvatske udruge ortopeda i traumatologa.

Od 2020. godine zaposlen je u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ u  Rovinju.

OSTALE DJELATNOSTI:

  • 1999. Sportski liječnik NK Orijenta.
  • 2000. Aktivno sudjelovanje u organizaciji AO simpozija u Lovranu.
  • Od 2000. Stalni sudski vještak iz ortopedije i traumatologije.
  • Od 2012-2016. Voditelj operacijskih sala u Klinici za ortopediju i traumatologiju Lovran
  • Od 2019. član Povjerenstva za ortopedska pomagala Hrvatskog zavoda za zdrastveno osiguranje
  • Od 2019. God član Savjeta za zdrastvo primorsko goranske županije
  • Član općinskog vijeća u općini Matulji (aktivno sudjelovanje u komisijama za zdrastvo i socijalu općine Matulji).

 

RAD NA UNAPRIJEĐENJU STRUČNE DJELATNOSTI

 

Uvođenje novih operacijskih tehnika:

  1. Artroskopska anatomska rekonstrukcija prednjeg križnog ligamenta retrobutton metodom

Voditelj tečaja:Artroskopska rekonstrukcija LCA sa femoral intrafix sistemom, odjel za ortopediju , KBC Split, 2012.god.

  1. Artroskopska anatomska rekonstrukcija prednjeg križnog ligamenta tightrope metodom
  1. Anterolateralni minimalno invazivni pristup u položaju na leđima kod ugradnji totalne proteze kukaDoktor ikona

Kontaktirajte nas!

Saznajte detalje o uslugama i smještaju
KONTAKT
Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat" Rovinj-Rovigno
Luigi Monti 2 52210 Rovinj, Hrvatska
 
Zagrebačka banka d.d.
SWIFT CODE:ZABAHR2X
IBAN: HR6023600001101240969
OIB: 06628576557
clock icon
Radno vrijeme: ponedjeljak - petak: 7:00 - 15:00 sati


ravnateljstvo@bolnica-rovinj.hr
+385 91 633 3014

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram