Clock icon Bolnica Rovinj
Radno vrijeme: ponedjeljak - petak: 7:00 - 15:00 sati
prijemni@bolnica-rovinj.hr+385 (0)52 537 124

doc. prim. dr. sc. Mladen Jašić

dr. med., specijalist pedijatrije, uži specijalist neonatologije

Diplomirao je 2003. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Pripravnički staž za doktore medicine obavljao je u Općoj bolnici Pula te je 2005. godine položio stručni ispit. Nakon položenog stručnog ispita zaposlio se u Ordinaciji opće/obiteljske medicine. 

U Općoj bolnici Pula počeo je raditi u siječnju 2006. godine kao specijalizant pedijatrije. Specijalistički ispit iz pedijatrije položio je 2010. godine, a ispit iz uže specijalnosti (neonatologija) 2014. godine. Iste godine imenovan je voditeljem Jedinice za bolesnu novorođenčad i nedonoščad u Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Pula. Navedenu dužnost obnašao je do kraja 2018. godine. Osim što je radio u Jedinici za bolesnu novorođenčad i nedonoščad, bio je uključen i u rad Jedinice veće djece i dojenčadi te Dnevne bolnice, a također je radio i ultrazvuk mozga (neurosonografiju) te bio uključen u praćenje psihomotoričkog razvoja dojenčadi i djece.

Sredinom 2019. godine prestaje raditi u Općoj bolnici Pula kako bi se posvetio izradi  doktorske disertacije. Istu je obranio početkom prosinca 2019. godine. Tema je bila "Povezanost histološki dokazanog korioamnionitisa s polarizacijom decidualnih makrofaga i njihov utjecaj na ishod nedonoščadi rođene prije navršenog 32. tjedna trudnoće".

Krajem 2020. godine počinje raditi u Specijalnoj bolnici "Martin Horvat" Rovinj-Rovigno kao dio Tima za ranu intervenciju u djece s neurorizikom i teškoćama u razvoju, a radi i ultrazvuk mozga u novorođenačkoj i dojenačkoj dobi (neurosonografija). Aktualno obnaša dužnost Voditelja Tima za ranu intervenciju te Pročelnika Službe za specijalističko konzilijarnu zdravstvenu zaštitu.

U lipnju 2022. godine Ministarstvo zdravstva priznaje mu naziv primarijus.

Na Sveučilištu Alma Mater u Sloveniji, gdje je nositelj nekoliko kliničkih predmeta na studiju Fizioterapije koji se odvija talijanskom jeziku, izabran je u znanstveno-nastavno zvanje docenta krajem 2020. godine. 

Uključen je u rad Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od samog osnutka studija Sestrinstva i pod njegovim mentorstvom obranjen je prvi završni rad na navedenom studiju. U Puli, osim na studiju Sestrinstva, predaje i na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti. U ožujku 2022. godine izabran je u znanstveno-nastavno zvanje docenta na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. 

Sudjelovao je i u srednjoškolskom obrazovanju kao predavač medicinskih predmeta primaljama (Medicinska škola Pula) i fizioterapeutima (Scuola Media Superiore Italiana Rovinj-Rovigno).

Objavio je 23 stručna i znanstvena rada te održao više od 30 predavanja na međunarodnim i domaćim kongresima i skupovima. 

Aktivno se služi engleskim i talijanskim jezikom.

Doktor ikona

Kontaktirajte nas!

Saznajte detalje o uslugama i smještaju
KONTAKT
Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat" Rovinj-Rovigno
Luigi Monti 2 52210 Rovinj, Hrvatska
 
Zagrebačka banka d.d.
SWIFT CODE:ZABAHR2X
IBAN: HR6023600001101240969
OIB: 06628576557
Clock icon Bolnica Rovinj
Radno vrijeme: ponedjeljak - petak: 7:00 - 15:00 sati


ravnateljstvo@bolnica-rovinj.hr
+385 91 633 3014

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram